ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Είμαι η Ζαφειρένια Κεφαλογιάννη.


Σπούδασα νομικά στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τα έτη 1991 έως και 1995 δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά στην Αθήνα, απασχολούμενη ως έμμισθη δικηγόρος στο νομικό τμήμα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και στην συνέχεια στα ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΔΙΑΣ).

Από τον Αύγουστο του έτους 1995 έως και σήμερα, ασκώ δικηγορία στο Ηράκλειο Κρήτης.
Διετέλεσα επί 25ετία (Σεπτέμβριος 1995 – Ιούνιος 2020) δικηγόρος και νομική σύμβουλος της CYAN GROUP OF HOTELS (Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ ΑΕ), μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα του τουρισμού στην Κρήτη (ξενοδοχεία Apollonia, Santa Marina και Sitia Beach), αποκτώντας εξειδίκευση σε θέματα τουριστικού, εταιρικού, εμπορικού και εργατικού δικαίου.

Έχω συνεργασθεί επί σειρά ετών ως δικηγόρος με Τράπεζες (ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ NOVA BANK, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ). Η συνεργασία μου ειδικά με την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και στην συνέχεια με την ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ διήρκεσε 9 έτη (2005 – 2014) και αφορούσε κυρίως την νομική υποστήριξη του δικτύου της Τράπεζας σε Κρήτη και Δωδεκάνησα σε θέματα καθυστερήσεων επιχειρήσεων. Από την πολυετή συνεργασία μου με τράπεζες έχω αποκομίσει σημαντική εμπειρία σε θέματα τραπεζικού δικαίου.

Το έτος 2015 μου κέντρισε το ενδιαφέρον ο θεσμός της διαμεσολάβησης και αφού ολοκλήρωσα επιτυχώς το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης – Κατάρτισης στη Διαμεσολάβηση που πραγματοποιήθηκε στο «Α.Κ.Κ.Ε.Δ. – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» από τον Εκπαιδευτικό Φορέα ADR Center – Member of Jams International από 22/9/2015 έως 27/9/2015, διαπιστεύθηκα ως διαμεσολαβήτρια με την με αριθμ. 11451/10-3-2016 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Λόγω της πολύχρονης συνεργασίας μου με Τράπεζες σε θέματα καθυστερήσεων επιχειρηματικών δανείων, παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 16ωρο πρόγραμμα επικαιροποιημένης εκπαίδευσης στην Τραπεζική Διαμεσολάβησης, που πραγματοποιήθηκε, από 10-11 Δεκεμβρίου 2016, στο Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά από τον Εκπαιδευτικό Φορέα THE MEDIATION LAB.

Συμμετείχα επιτυχώς στο πρόγραμμα της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά, διαδικτυακά από 8-12, 16 & 17 Απριλίου 2021, εντρυφώντας σε πολύ σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, όπως ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια, διαχείριση της επικοινωνίας των μερών, μικτές οικογένειες, σχέδια γονικής ανατροφής, η «φωνή» του παιδιού στην διαμεσολάβηση κ.λ.π.

Επίσης παρακολούθησα επιτυχώς τον Α Κύκλο Μετεκπαίδευσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών που πραγματοποιήθηκε στις 7,10,11 & 12 Φεβρουαρίου 2022 από το «Α.Κ.Κ.Ε.Δ. – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

Είμαι εγγεγραμμένη στον κατάλογο των Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών και στο Μητρώο Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.